Компания обещава гуми без въздух

Компания обещава гуми без въздух

, Автопрес 2001

Компания обещава гуми без въздух

Гумите без напомпване с въздух (non-pneumatic tires) са известни като прототип от няколко години.

Първата компания, която ги показа, беше "Мишлен" с разработката си "Tweel" от 2005 г., a "Бриджстоун" се присъедини с подобна разработка преди година. Никой от прототипите досега обаче не е предлаган за масова продажба и производство.

Известният производител на четириколки "Поларис" смята да промени радикално нещата, поне що се отнася до собственото си производство и да приложи тези на практика непробиваеми гуми в моделите си от догодина.

Гумата е разработка на компанията Resilient Technologies, разположена в Уискънсин и закупена от "Поларис" през миналата година.

Гумата има уникална мрежесто-клетъчна структура, която е достатъчно яка да носи тежестта на машината и шофьора й, като в същото време поема еластично неравностите на терена.

Поради отсъствието на въздух под налягане, водачът не се тревожи от евентуално "спукване" в движение и съответната грижа след това за възстановяване функционалността на повредената гума.

Външният слой на новата гума е от каучукова смес с различен състав според нуждите на ползването на четириколката - за офроуд, за икономично каране или за спорт.

Сред другите преимущества са по-ниските разходи по поддръжката, заради промяната само на външната лента за всеки отделен случай на каране, по-комфортната возия и намален шум.

Източник на статията: Vesti.bg

въздух гуми Поларис