Компактният Citroen C3 Aircross предлага до 7 места

Моделът е с най-дългото междуосие в сегмент В SUV, ще има и електрическа версия

Citroen C3 Aircross

Citroen

Citroën представя официално първите снимки на изцяло новия C3 Aircross, който споделя стила в дизайна с хечбек варианта на C3. Изцяло новият C3 Aircross е претърпял радикална промяна в сравнение със своя предшественик. Моделът включва много от елементите на новия стилистичен език на марката, който бе представен за първи път при концептуалната студия Oli, а първата му серийна реализация дойде под формата на новия C3.

В подчертано вертикалната ориентация на предната част изпъква новата емблема на Citroën, допълнена от характерната светлинна графика с три светещи сегмента. Вертикалната ориентация на елементите е разчупена чрез двуцветното изпълнение на лаковото покритие на каросерията с контрастен покрив.

Излъчването на новия C3 Aircross също е претърпяло радикална промяна, трансформирайки се от подчертано заоблени, миловидни форми към по-ъгловати форми, като е търсено, естествено, SUV-излъчването.

Citroen

Дължината на модела е нараснала до 4,39 метра. Междуосието на модела е най-голямото в тази автомобилна категория и дава възможност за повече пространство в областта на краката на пътниците отзад. Друг елемент, станал възможен благодарение на промяната в размерите на C3 Aircross и характерна част от новия дизайн е оформлението на задните калници и колони на покрива, което създава динамична, вертикално ориентирана задна част. Това решение представлява сериозно нововъведение в този пазарен сегмент и предоставя възможност за комфортно пътуване на до седем души благодарение на двете сгъваеми седалки в багажното пространство.

По-подробна допълнителна информация за изцяло новия C3 Aircross ще бъде предоставена на по-късен етап непосредствено преди пазарната премиера на модела в началото на лятото на 2024 година.

Citroen Citroen C3 Aircross