Юбилярят Honda Civic е готов за Европа

Автомобилът идва само като хибрид

Honda Civic 2022 1

Honda

Honda обяви, че 11-ата генерация на популярния й Civic идва в Европа. Само като хибрид - ще носи e:HEV към името. Моделът празнува юбилей - 50-годишнина, което прави премиерата още по-специална.

Всъщност това е автомобилът, представен в САЩ през 2020 г., но с някои промени за Стария континент. Външни и вътрешни. Ще бъде наличен само като хечбек.

Двигателят е 2-литровият с Цикъла на Аткинсън и два електромотора (отпред), като общата максимална мощност е 181 к.с., а максималният въртящ момент 315 Нм. Предаването е предно.

Civic e:HEV идва с първата литиево-йонна батерия на марката, като тя твърди в прессъобщението, че колата й е сред най-добрите по отношение на термалната ефективност. Подобрена е с 41 процента.

 Honda Civic 2022

Honda

Honda Civic 2022

Моделът е с най-новата версия на технологията Intelligent Power Unit. Предлага четири възможности за шофиране: Eco, Normal, Sport и Individual. При последната можете да нагодите техниката така, че най-добре да пасва на вашите нужди. Като вземе по нещо от останалите три и го съобрази с вашите навици и стил на управление.

Технологията също така сама избира кога да работи на изцяло електрически или хибриден режим.

Интериорът изглежда много приятно, идва с 9-инчов тъчскрийн и възможност за Apple CarPlay и Android Auto. Можете да надградите с колони Bose и по-голям екран.

Honda Civic e:HEV ще е наличен на пазара от есента.

Honda

Honda Civic Honda e хибриден всъдеход юбилей Porsche Европа премиера