Холандец сменя Льо Кеман в "Рено"

Патрик льо Кеман

, Рено/Спийд-прес

Патрик льо Кеман

Патрик льо Кеман, главен дизайнер на "Рено" и член на управителния комитет на компанията, се оттегля от поста си след двадесет и две години в режията.

Той ще изпълнява функциите си до 30 октомври тази година, а от септември официално неговото място ще заеме 40-годишният Лорънс ван ден Акер, информира Спийд-прес.

Льо Кеман е прекарал 17 години във "Форд", работейки последовател в Обединеното кралство, в Германия и в САЩ, изпълнявал е проекти в и в Бразилия, Австралия и Япония.

През 1981 г. е директор във "Форд"-Германия, а четири години по-късно вече оглавява отдела по стратегически дизайн на групировката "Фолксваген-Ауди".

В "Рено" започва от 1 октомври 1987 г. като директор на индустриалния дизайн. При подписването на договора за алианса той оглавява и Joint Design Policy Group в "Нисан".

Лорънс ван ден Акер има диплома по индустриален дизайн от Технологичния университет в Холандия. Кариерата му започва през 1990 г. в Design System в Торино, а три години по-късно се прехвърля в щаба на "Ауди" в Инголщат. През годините той работи и за "Форд" - през 2003 г. под неговото ръководство се появява новата фирмена платформа Escape.

През 2005 работи в дизайнерския отдел на "Мазда" в Хирошима, а в "Рено" идва от средата на 15 май.

Източник на статията: Vesti.bg