FIAT Grande Panda е първият нов продукт на италианците от цяла вечност

В навечерието на 125-ата си годишнина FIAT представя представи нов глобален модел, идеален за съвременната градска среда

Fiat Grande Panda

FIAT

Grande Panda е първият нов продукт в семейството на FIAT и ще бъде последван от пускането на нов автомобил всяка година до 2027 г.

Проектиран в Италия, FIAT Grande Panda се откроява с компактната си дължина от само 3,99 метра (под средната за сегмента 4,06 м), изчистени линии и добре организирано пространство благодарение на компактния си обем. Новият модел на FIAT може да превозва до петима души.

Дизайнът на Grande Panda е сред най-големите козове на модела. Ярките цветове (като този жълт) ще са сред козовете на компактния градски автомобил.

FIAT

Основният е дизайнът. Фаровете, съставени от опалови кубчета, отразяват прозорците на фасадите на фабриката Lingotto. Освен това, наред с уникалния светлинен подпис, дневните светлини се превръщат в индикатори и осветяват някои от кубовете, които се появяват като хоризонтални пиксели, подредени в шахматна дъска.

Отстрани, силуетът на FIAT Grande Panda напомня за силата на Panda от 80-те години. Клиновидната форма на каросерията и кабината е добре оформена и подсилена още повече от наклонените багажници на покрива, които се движат отгоре към задната част на купето.

FIAT

Задната част също се отличава със смел характер благодарение на изпъкналите калници, наклона на прозорците, цялостното оформление на задното стъкло, стоповете. Обемът е увеличен благодарение на интегрирането на лъскава черна рамка с триизмерните букви на Panda - дизайнерска почит към оригиналната Panda. И накрая, за да поддържат темата за геометрията от 80-те, съчетана с футуристичен стил, 17“ диамантени алуминиеви джанти са подсилени от стилизиран X дизайн.

За задвижването не се казва нищо, но моделът ще бъде изграден на платформата STLA small, която Stellantis нарича мултиенергийна, т.е. може да очакваме конвенционално, хибридно и електрическо задвижване.

Fiat Grande Panda Fiat