"Ферари" за 1,7 милиона долара "целуна" уличен стълб

Ферари

Thinkstock/Guliver

В ъв вероятно най-скъпия пътен инцидент във Великобритания неизвестен шофьор е разбил рядък автомобил "Ферари F50" на стойност 850 000 лири (1,7 милиона долара) в уличен стълб, пише в. "Дейли експрес".

Водачът изглежда е изгубил контрол над возилото на път към състезателната писта Силвърстоун. По редкия автомобил има сериозни поражения след удара в крайпътен стълб.

Говорител на полицията на Нортхамптъншър съобщава, че са получили сигнал за катастрофа между сребристо ферари и уличен стълб.

"Автомобилът и стълбът са претърпели щети, но други пострадали няма", казва полицейският говорител.

Шеймъс О'Брайън от Лестър, един от първите хора, минали край мястото на катастрофата, допуска, че освен автомобила и стълба, е пострадало и егото на водача.

Моделът "Ферари F50" е конструиран през 90-те години на миналия век по случай 50-годишнината на прочутата италианска автомобилна компания. От возилото са произведени едва 349 бройки.

Считан от мнозина за "пътен болид от Формула 1", "Ферари F50" е задвижван от 4,7 литров 12-цилинров двигател, благодарение на който ускорява от 0 до 100 километра в час за 3,6 секунди и развива максимална скорост от 325 километра в час.

Редкият автомобил е особено желан през последните години и цената му достига 850 000 лири (1,7 милиона долара). Това прави удара на "Ферари F50" в крайпътен стълб най-скъпата катастрофа във Великобритания, след като през 2011 г. комикът Роуън Аткинсън разби своя "Макларън F1" на стойност 1 милион долара.

Източник на статията: Vesti.bg

катастрофа Великобритания Ферари