До 2 години затвор за милионера, развил 414 км/ч с Bugatti

В Германия все още има отсечки от аутобаните, на които няма ограничение на скоростта. Дали?

Пламен Георгиев,
Bugatti Chiron

, Bugatti

Bugatti Chiron

Г ерманската полиция явно иска да използва един нашумял случай за назидателен пример, който да е обеца на ухото за всички автомобилни ентусиасти със супер бързи автомобили. За целта полицията в Саксония-Анхалт е завела дело срещу Радим Пасер, което вече е предадено на прокуратурата. Същият придоби широка популярност с видеото си, в което се вижда, че със своето Bugatti Chiron успява да развие 414 км/ч на германски аутобан.

Полицията разследва „вероятността за забранено автомобилно състезание”, съобщава The Sun. Ако се докаже, че това е така, то Пасер е заплашен с до 2 години ефективна присъда за затвор.

Миналото лято Пасер засне видео със своя Chiron, постигайки ненормалните 414 км/ч. Същото видео бе разпространено в края на миналата година, като водачът обяви, че са били взети всички възможни мерки за безопасното изпълнение: избор на участък от аутобан с добра видимост, като пробегът е бил направел рано сутрин, когато няма много движение. Видеото е било заснето на участък от А2 между Берлин и Хановер.

По-рано този месец, обаче, германският министър на транспорта порица публично Пасер за изпълнението, заявявайки, че „отхвърля всяко поведение на пътя, което води или би могло да доведе до застрашаване на участниците в движението”. Нещо повече, министърът посочи, че само защото на магистралата няма ограничение на скоростта, това не дава право на водачите да правят каквото си искат. Законът изисква всички участници в движението да „шофират толкова бързо, че автомобилът да е постоянно под контрол”. Да ви прилича това на констатацията „несъобразена с пътните условия скорост”?

Bugatti

Регионалният шеф по транспорта Лидия Хюскенс коментира, че „със сигурност има много сериозни съмнения, че това се е случило”, т.е. Пасер не е имал постоянно контрол върху автомобила.

Адреналиновото изпълнение на чешкия милионер може да му коства много скъпо, а този случай се използва като назидателен при повторно разгорещилия се обществен дебат в страната за премахване на участъците по магистралите, на които няма ограничение на скоростта. По време на миналогодишната кампания Зелената партия се обяви за въвеждане на ограничение от 130 км/ч по магистралите в опит да се намалят вредните емисии.

Радим Пасер е на 33 място по богатство в Чехия, като Forbes изчислява неговия „портфейл” на 271 млн. евро.

Източник на статията: Vesti.bg

Радим Пасер Bugatti Chiron Bugatti