Честито: камерите на тол системата ще ни снимат за скорост

Неизбежното се случи, новината съобщи Георги Темелков, директор на Националното тол управление

Пламен Георгиев,
тол камери

iStock

В деня, в който отчитаме поредната тежка катастрофа с един загинал и петима в болница, стана ясно, че камерите на тол системата вече ще ни снимат за превишена скорост.

Бих казал: по-добре късно, отколкото никога. Аз лично подкрепям това решение, защото геноцидът по пътищата трябва да бъде спрян, или поне да бъде направен опит за спиране. Това е един от начините, другите – да се намери подходящият способ за събиране на глобите. Навсякъде по света е измислено и действа, би следвало и тук да стане. Темата за приьомите на КАТ няма да коментирам

Иначе Георги Темелков, директор на Националното топ управление, съобщи, че софтуерът на тол управлението разполага с 50 мобилни, 295 стационарни и 100 претеглени в движение контролни точки, които вече заснемат и превишената скорост, пише NOVA.bg.

Снимковият материал, който системата предлага при нарушение за висока скорост на пътя, ще включва четири снимки. Очаква се Българския институт по метеорология да сертифицира софтуера за превишена скорост на НТУ.

На пресконференцията стана ясно още, че до днес приходите от тол такси в България са 696 470 000 лв., като се очаква до края на годината да нараснат до 800 млн. лева.

превишена скорост тол управление тол системи тол камери тол такси