БМВ представи комбито на новата Петица

БМВ представи комбито на новата Петица

, БМВ/Спийд-прес

БМВ представи комбито на новата Петица

БМВ представи новото, четвърто поколение на Серия 5 Touring.

Автомобилът е идеален баланс между елегантност и висока функционалност, а в същото време затвърждава позицията си на най-динамичния и същевременно най-ефективен автомобил в своя сегмент.

Дизайнът на Серия 5 Touring се отличава с характерните за БМВ елементи като дългия и релефен преден капак, късите надвеси и най-дългото междуосие в сегмента.

В интериора хоризонталните повърхности и вълнообразните линии осигуряват благородна атмосфера.

Кокпитът е ясно структуриран и ориентиран към водача. Серийното оборудване включва Black Panel технология на таблото, мултифункционален волан и последно поколение iDrive контролер, както и хармонично интегриран в арматурното табло 10,2-инчов дисплей.

Багажникът предлага обем от 560 до 1670 литра, като е осигурена максимална гъвкавост чрез многофункционалните облегалки на задните седалки, възможността да се отваря капакът на багажника на степени, както и да се отваря само задното стъкло с натискането на бутон.

При появата си на пазара БМВ Серия 5 Touring ще се предлага с два редови 6-цилиндрови бензинови двигателя, един 6-цилиндров и един 4-цилиндров дизелов агрегат.

Бензиновите двигатели са с мощност 306 к.с. за 535i и 204 к.с. за 523i. Дизеловият модел 530d е с мощност 245 к.с., а 4-цилиндровият модел 520d разполага със 184 к.с., като със средния си разход на гориво от 5,2 л/100 км е най-икономичният модел в сегмента.

Всички модели са снабдени с технологията БМВ EfficientDynamics и разполагат стандартно с функцията Auto Start Stop.

Като опция за всички двигатели на Серия 5 Touring се предлага 8-степенната автоматична скоростна кутия на БМВ, а по желание клиентите могат да поръчат и спортна автоматична трансмисия с лостчета за превключване на предавките на волана. 

Източник на статията: Vesti.bg