Автосалонът в София отваря врати на 14 юни

Автосалонът в София отваря врати на 14 юни

, SofiaMotorShow.eu

Автосалонът в София отваря врати на 14 юни

Автосалонът в София (SofiaMotorShow.eu) отваря врати на 14 юни в "Интер Експо център".

На него ще има 35 автомобилни премиери, съобщи на пресконференция в БТА Стефан Хаджиниколов, изпълнителен директор на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители за България (ААП).

Общо 87 са новостите сред представяните на изложението 160 експоната, посочи той.

Изложението се провежда веднъж на две години и е включено в официалния календар на Световната организация на автомобилните производители (OICA).

Както и на всеки от предишните форуми един посетител ще си тръгне от изложението с нов автомобил - голямата награда на ААП.

Автосалонът ще е отворен от 10 до 20 ч. Приключва на 23 юни. 

Достъпът до автосалона е улеснен вече от възможността да се ползва служебния паркинг на "Интер Експо център", на буферния паркинг към метрото, който може да се ползва срещу 1 лв. на час.

Нивото на продажбите на автомобили през изминалата година отразява кризата, обхванала както Европа, така и нашата страна - то е на нивото на продажбите от 2004 г с 8101 продадени автомобила, съобщи председателят на Управителния съвет на ААП Стоян Желев.

Той припомни, че в предкризисната 2008 г. са били продадени 23 300 нови автомобила.

Асоциацията е в преговори с държавни институции, за да се постигнат отстъпки за купувачите на хибридни и електрически автомобили, за да се намалят вредните емисии в населените места, съобщи Желев.

Източник на статията: Vesti.bg

автосалон София 2013