Авто аудио системи със смартфон управление от LG

defaultimg

netinfo

LG не спира да изненадва с иновации в областта на мобилните технологии. Най-новата стъпка на компанията в посоката на новите технологии е представянето на двойка аудио системи, които могат да бъдат управлявани със смартфон. Те са първите по рода си на пазара, които са специално разработени да бъдат контролирани дистанционно от интелигентни телефони с операционна система iOS или Android

 

Двата модела, които прекрачват в бъдещето на аудио системите за автомобили, са LCF810 и LCS710. Основната разлика между тях е в размера на LCD дисплея – съответно 3 реда и 2 реда. И двете устройства възпроизвеждат MP3 и WMA файлове, записани върху богата гама носители на информация – CD, USB флашки, карти памет и външни твърди дискове. Има възможност за плейбек на аудио от iPhone или iPod. Добавена е и технология за цифрово разпръскване на радио сигнала – Digital Audio Broadcasting+ (DAB+). Тя осигурява по-чист звук и по-малко смущения при слушане на радио в движение, както и възможност за използване на персонализирани PTY настройки плюс опция за запаметяване на до 31 станции.

 

Дистанционното смартфон управление се осъществява посредством приложението LG Car Audio WiCS и Bluetooth връзка. Софтуерът служи за пълен контрол върху адуио системите LCF810 и LCS710 – от пускане/спиране/пауза на музиката, през контрол на звука и избор на песен/радиостанция, до създаване и редактиране на плейлисти. През смартфона ще можете да управлявате и настройки като честота на субуфера и яркост на LCD екрана.  

Източник на статията: Vesti.bg